Ouderraad Ouders

Ouderraad

Onze Ouderraad denkt en helpt actief mee met activiteiten binnen de school. De Ouderraad bestaat uit een aantal leden die door de ouders zijn gekozen en door het bestuur zijn goedgekeurd.

De Ouderraad komt regelmatig bij elkaar. De directeur is daarbij ook aanwezig om de Ouderraad te informeren over ontwikkelingen op school en het team op de hoogte te brengen over de plannen van de Ouderraad. De vergaderingen gaan alleen over de activiteiten voor de kinderen. De Ouderraad ondersteunt bovendien leerkrachten met de organisatie diverse activiteiten en organiseert/helpt bij onderstaande activiteiten.

Activiteiten Ouderraad

Afscheid groep 8
De Ouderraad verzorgt tijdens de afscheidsavond van groep 8 in dorpshuis Podarwic de catering. We trakteren op koffie of thee met een stuk taart of vlaai en na afloop een glas fris met bittergarnituur.
Fancy fair

Ieder oneven jaar houden we een veelzijdige en gezellige verkoping waar iedereen (kinderen, ouders, team en de Ouderraad) zijn of haar steentje aan bijdraagt. Kinderen mogen op de kleedjesmarkt eigen spulletjes verkopen.

Kamp groep 8
Aan het eind van groep 8 gaan de kinderen op kamp. Wij proberen ervoor te zorgen dat het kampgeld op tijd binnen is, zodat de kinderen kunnen genieten van een fijn verblijf met lekker eten en drinken.
Kerstfeest
Kerstfeest vieren we in de bedrijfshal van de familie Van Esch. Met de hulp van een draaiboek en ouders zorgen we dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Iedereen is van harte welkom! Kinderen krijgen op de vrijdagmorgen voor de kerstvakantie ook warme chocomel met een kerstkransje.
Koningsdag
Als Ouderraad zorgen we dat alles geregeld is voor het Koningsdagontbijt (of lunch), aangeboden door de Jumbo. Tijdens de Koningsspelen krijgen de kinderen wat te drinken en een oranje lekkernij van de Verba-bakker uit Brakel.
Projectweek

Op school wordt een keer in de drie jaar een projectweek gehouden. Bezoekers kunnen in het dorpshuis koffie, thee, limonade en een broodje frikadel kopen. Dit verzorgt de Ouderraad.

Schoolreis

De Ouderraad helpt met de organisatie van de schoolreisjes. Op onze school zijn die leuk, leerzaam en betaalbaar. De bovenbouw (groepen 4 t/m 7) bezocht eerder het Openluchtmuseum, Neeltje Jans en Burgers Zoo. De onderbouw Kids Castle, Speeltuin ‘t Kwekkeltje en Het Achterhuis. De onderbouw ging met de auto, de bovenbouw met de bus.

Sinds 2022 gaan deze groepen allemaal met bussen naar dezelfde bestemming. In 2022 gingen zij naar de Beekse Bergen en in 2023 naar Duinoord. Omdat het op deze manier prima bevalt, is besloten dit voortaan altijd zo te doen. 

Vossenjacht
Bij het afscheid van groep 8 hoort de befaamde vossenjacht. Wij trakteren op een lunch: frietjes met een frikadel en limonade en na afloop een ijsje.
Verkoop van chocolade-eitjes en stroopwafels

Ieder voor- en najaar houden we een actie. De laatste jaren verkopen groep 3 en 4 in het voorjaar chocolade-eitjes en groep 6 en 7 in het najaar stroopwafels. Allen doen dit met veel enthousiasme.

Inkomsten en uitgaven

De Ouderraad krijgt inkomsten via de voorjaarsactie (chocolade-eitjesverkoop door groep 3 en 4) en de najaarsactie (stroopwafelverkoop door groep 6 en 7); de collecte tijdens de kerstfeestviering; de Fancy Fair/projectweek; via schoolreis- en kampgeld en een vrijwillige bijdrage van € 30,- per gezin. De uitgaven van de Ouderraad bestaan uit: kerstboeken; schoolreizen en -kamp; nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek, overige zaken (kerstfeest, warme chocomel, afscheid groep 8, welkomstboeken nieuwe kleuters, boodschappen, cadeaus gelegenheden) en onvoorziene uitgaven.

"Uitgangspunt van de school is Gods onfeilbare woord."